2010. június 24., csütörtök

VV3 - előestéje




Izgalmasan alakultak az utóbbi napok: árvíz, viharok, azaz beázás innen-onnan, talán jól is jön egy zömében halas vacsora. No nem a Dunából fogtuk ki a feltálalandókat, azok inkább tengeri halak, kevés lazac úszkál a lábaink előtt. Igen, szó szerint a lábaink előtt hullámzott a Duna, jobban szólva a kert végében. Félelmetesen szép látvány volt! És nemcsak látvány, hanem élmény is, kicsit Velencében éreztük magunkat, amikor a szomszédos utcákban a házak között eveztünk az egykori utcákon. A szembejövő hajókból vidáman köszöntöttek minket a "sorstársak", kinél csak derékig állt a víz a kertben, kinél már a nappaliban is tocsogott. Legjobban a hajóval kutyasétáltató hölgy tetszett. Adja Isten, hogy mi csak ennyit kapjunk belőle ezután is, így tulajdonképpen nagyon szép és érdekes élmény volt.
Most viszont előttünk áll egy igazi "White Night", azaz Fehér Éjszaka, amikor is skandinávul eszünk, és bár nálunk nem süt a nap éjjel, de mi legalább fehérben fogunk tündökölni. Fehér asztal, fehér ruhák, fehér gyertya stb. , az ennivalók nem mind fehérek lesznek, de eszembe jutott, hogy egyszer főzhetnénk szín szerint is, mondjuk egy piros-fehér-zöldet (pörkölt-galuska-uborkasaláta vagy paradicsom-mozzarella-bazsalikom), és ilyen színekbe öltözünk, jópofa lenne.
Most viszont jön a skandináv este, utána beszámolok...(jó pár nappal utána, a vodkát ki kell aludni, én ugyanis nem vagyok hozzászokva a finnekkel ellentétben).

Nincsenek megjegyzések: