2010. május 5., szerda




A TERV, illetve csupa kisbetűvel: a terv
Kisbetű, mert nem 100%-kos, hiszen változhat, de kiindulópontnak nem rossz. Mint említettem, nehéz egy évre előre tervezni, és még nehezebb a világ rengeteg remek konyhája közül 12-t kiválasztani, de eleve rugalmasan álltam a projekthez. "Ember tervez, Isten végez", az időpontok sincsenek kőbe vésve, és közkívánatra akármilyen egyéb vacsorát is zervezhetünk, de egy eredeti sorozatot azért összeállítottam.

Íme:
2010.04.24. - "Nyugat-Európai körút" - ebbe sok minden belefér pl. holland sajt, belga csoki (nyam-nyam), finom francia étkek; a német konyhát kolbászostul, söröstül mellőzném

2010.05.29 . - "Forró Afrika" - nem éppen gnupecsenye, vad elefántfül, inkább arab-berber konyha, a hozzávalókat könnyebb "levadászni"

2010.06.26. - "Északi fény" - skandináv vacsora; talán nemcsak svéd húsgolyó lesz

2010.07.31 - "Down Under" -ausztrál BBQ; nem mintha az Aussie konyha híres lenne...

2010.08.28. - "USA", még mindig BBQ, hisz nyár van

2010.09.25. - "Szüreti Lakoma" - szóló szőlő, csengő barack, almás-szilvás ételek (hússal, nehogy a férfiemberek izguljanak), és a borról se fogunk megfeledkezni

2010.10.30. - "Bella Italia" - tésztaparty, személy szerint ez a kedvencem így látatlanban

2010.11.27. - "Titokzatos India" - a titok abban rejlik, hogy csak kicsit vagy nagyon erős-e

2010.12.31. - "Szilveszter a világ körül" - na, erre gondoltam elsőként, ebbe minden belefér

2011.01.29. - "Viva Mexico" - nem a Palapa étlapjára számítok, hanem annál sokkal jobbra

2011.02.27. - "Farsang!!" - húskedvelők előnyben + fánk minden mennyiségben

2011.03.26. - "Böjti étkek" - nos, ez az igazi kihívás!

Az elképzelésem az, hogy "piknik" alapon dobjuk össze a vacsorát, de a helyszín nálam van. Úgy gondolom, hogy minden hónap elején írok egy "figyelmeztető" levelet a korábban érdeklődést tanúsítóknak, és akkor pontosítjuk, ki tud illetve szeretne jönni, és mit hoz. Mindig részletesen megbeszéljük, ki hoz előételt, főételt, levest stb., nehogy csak édességekkel kelljen elcsapni a hasunkat, vagy éppen ússzunk a levesben.

Meglepetésként mindig készülök majd valami programmal, szórakoztatással, ami lehet film, vetélkedő, de legalább jó kis passzolós zene (amire táncolni is fogunk?).

Röviden ennyi, hosszabban pedig minden egyes vacsora után lásd a beszámolót. Igyekszem majd képekkel is illusztrálni a mondanivalómat, hogy ha esetleg a szavaim nyomán nem indul be a nyáltermelés, akkor a vizuális típusok is el tudják képzelni, miről beszélünk (és miket ettünk.) Szeretném minden alkalommal begyűjteni, és aztán közzétenni a recepteket, hogy minden érdeklődő kipróbálhassa, mi minden jónak voltunk részesei. A recepteket szép sorban feltötltöm majd a blogra, keresgéljetek nyugodtan.
A képen pedig a helyszín nyáron és télen, legközelebb már ételfotók is jönnek!

Nincsenek megjegyzések: